Jury 2019

Opgericht op initiatief van de Tsjaikovski Muziekschool in Brussel en met de steun van invloedrijke persoonlijkheden uit de muziekwereld

 

Nataliya Chepurenko

Nataliya Chepurenko (België)

Pianist en pianoleraar, afgestudeerd aan het Tsjaikovski Conservatorium in Kiev, het Koninklijk Conservatorium van Luik en het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Oprichter van de Tsjaikovski Muziekschool (Brussel, België) www.e-m-t.be. Verschillende jaren hoofdpianist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en "Brussels International Ballet School", gastpianist bij vele internationale balletgezelschappen. Oprichter en artistiek directeur van de wedstrijd "Merci, Maestro!", jurylid van verschillende internationale pianowedstrijden.

Thiry - cirkel

François Thiry (België)

Docent piano aan het Koninklijk Conservatorium van Luik (België). Voorzitter van de afdeling " Klavier ". Ondervoorzitter van de Raad voor hedendaagse muziek. Voorzitter van de jury van de wedstrijd "Merci, Maestro!"

 

Roberti - cirkel

Olivier Roberti (België)

Pianodocent aan het Muziekconservatorium van Yerres (Frankrijk), artistiek directeur van de Internationale Muziekacademie Zwitserland (IMAS). Oprichter en directeur van de Internationale Muzikale Ontmoetingen van Enghien.

Herman De Vleeschhouwer

Herman De Vleeschhouwer (België)

Directeur van de Musica Mundi School; Ere-directeur van de Academie voor Muziek, Theater en Dans van Sint-Niklaas (Vlaanderen); Ere-voorzitter van VerDi, belangenvereniging voor kunstonderwijs op beleidsniveau; voormalig docent Muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent; Delegatieleider van het Internationaal Muziekschool Seminarie

Luba - cirkel

Lubov Aroutiounian (België)

Concertpianist, afgestudeerd aan het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou, pianoleraar aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en de Tsjaikovski Muziekschool, jurylid bij verschillende internationale wedstrijden.

Milana-2

Milana Chernyavska (Duitsland)

Concertpianist, Pianodocent aan de Kunstuniversitet Graz, vele internationale onderscheidingen, >20 CD's opgenomen op bekende labels, jurylid bij de vele Internationale Pianoconcoursen waaronder ARD, München, Bluthner awardes (Vien) en anderen, piano afgestudeerd met onderscheiding aan het Staatsconservatorium Tsjaikovski en de Hith Muziekschool (Hochschule München).

Xin Wang

Xin Wang (China)

Concertpianist uit het binnenland van Mongolië China, afgestudeerd aan de conservatoria van Keulen en Nurnberg, won talrijke onderscheidingen en prijzen pianoconcours. Xin Wang is oprichter en artistiek leider van het internationale pianofestival in Geilenkirchen Duitsland en juryvoorzitter van de internationale pianowedstrijd "Euregio Piano Award"; jurylid in vele internationale pianowedstrijden; geeft les als gastdocent aan verschillende muziekuniversiteiten in China en gaf verschillende masterclasses in China en Duitsland.

Ioan Dragos Dimitriu

Ioan-Dragoș Dimitriu (Roemenië)

Pianist & artiestenmanagement ; Artistiek Directeur van het Transylvanisch Internationaal Pianoconcours; Oprichter van Aegeria Artists Management Wenen; President van Ton Der Jugend Symphonie Orchester Wien

Anthony Tam

Anthony Tam (China)

Pianist, muziekexaminator, wedstrijdjurylid, clinicus en schrijver Anthony Tam is gevestigd in Hong Kong; concerteerde in verschillende delen van de wereld; jureerde vele concoursen zoals de Steinway Piano Competition, The International Mozart Piano Competition, de Euterpe Competition enz; voorzitter van de World Piano Teachers Association in Hong Kong en is verantwoordelijk voor het organiseren van de regionale competitie van de vereniging. Hij heeft examens afgelegd voor verschillende besturen zoals het Victoria College of Music, het National College of Music en Con Brio Examinations of Australia. Hij is ook de directeur van Internationale Studies van Ultimate Music Theory. In 2019 zal hij de artistiek directeur zijn van PianoFocus (British Columbia, Canada)

 

Katja Avdeeva

Katja Avdeeva (Zwitserland)

Internationaal vermaard pianist, gespecialiseerd in Russische en hedendaagse muziek ;Artistiek Directeur van de Week end du piano au Temples du Bas ; Oprichter en artistiek directeur van de Internationale Piano Wedstrijd "Val de Travers"

 

 

 


Juryleden in de eerste ronde op 26 april 2019

 • Francois Thiry 
 • Nataliya Chepurenko 
 • Milana Chernyavska 
 • Olivier Roberty 
 • Lubov Aroutiounian 
 • Katja Avdeeva 

Juryleden voor de tweede ronde op 27 april 2019

 • Francois Thiry 
 • Nataliya Chepurenko 
 • Milana Chernyavska 
 • Olivier Roberty 
 • Lubov Aroutiounian 
 • Xin Wang 
 • Ioan Dragos Dimitriu 
 • Anthony Tam 
 • Katja Avdeeva 
 • Herman De Vleeschhouwer