Internationaal Pianoconcours België

Het Internationaal Concours voor jonge pianisten "Merci, Maestro!" 2025 zal plaatsvinden op

9 tot 13 april, 2025

___________________________________________________

BELANGRIJKE DEADLINES (De registratie wordt binnenkort geopend, blijf op de hoogte!):

 1. 1 maart 2025: Deadline voor registratie voor online voorselectie (op basis van video-opnames)            
 • Een niet-terugbetaalbaar inschrijfgeld van 25 euro (niet terugbetaalbaar) op het moment van inschrijving (creditcard) samen met een YouTube-link met een recente opname van de deelnemer 

2. 6-10 maart 2025: Voorselectie op basis van video-opnamen

3. 10 maart 2025: bekendmaking van de resultaten van de voorselectie

 • Geselecteerde kandidaten (maximaal 100 voor alle categorieën) worden op de hoogte gesteld door de wedstrijdleiding.
 • Geselecteerde kandidaten moeten de rest van de deelnamekosten betalen:
 • Categorie A: 40 euro 
 • Categorie B: 60 euro 
 • Categorie C: 80 euro 
 • Categorie D, E, F, Volwassenen: wordt bijgewerkt   

Belangrijk: Details over de leeftijdsgrenzen voor elke categorie vind je HIER.

Om jonge muzikanten uit Oekraïne in deze moeilijke tijd te steunen en aan te moedigen, hebben we besloten om alle Oekraïense muzikanten die door de voorselectie zijn gekomen vrij te stellen van het inschrijfgeld voor het hoofdconcours. Kortom, Oekraïense deelnemers hoeven alleen het inschrijfgeld voor de voorselectie te betalen om deel te nemen aan het concours. 

4. April 2025: Concours 1&2e ronde, Live optreden in Brussel, Piano's Maene

 • 40 kandidaten voor alle categorieën worden toegelaten tot de tweede (laatste) ronde van de competitie.

5. April 2025 om 18:00: Galaconcert van de winnaars @ Hotel de ville Bruxelles, Grote Markt

 • Alle winnaars ontvangen diploma's en geldprijzen tijdens het Galaconcert.
 • Als de winnaars niet aanwezig zijn bij het GALA-concert, worden de prijzen en diploma's niet uitgereikt.

Beste vrienden,

Welkom bij Merci Maestro, de prestigieuze internationale competitie voor jonge pianisten! Met veel plezier presenteren we de komende editie van deze buitengewone muzikale reis in 2025. Merci Maestro biedt al lange tijd een platform voor jonge pianisten om hun artisticiteit en passie te tonen. Ons concours staat bekend om zijn toewijding aan uitmuntendheid, het koesteren van de volgende generatie musici en het delen van onze passie voor klassieke muziek met de rest van de wereld.

In de aanloop naar de editie van 2024 nodigen we getalenteerde pianisten van over de hele wereld uit om samen met ons deel te nemen aan deze onvergetelijke muzikale odyssee. Of je nu een rijzende ster of een opkomend talent bent, Merci Maestro biedt een unieke kans om te schitteren op een internationaal podium, contact te maken met collega-musici en het publiek te boeien met je buitengewone vaardigheden. Onze gewaardeerde jury, bestaande uit wereldberoemde pianisten en gerenommeerde musici, zal zorgvuldig de meest opmerkelijke talenten selecteren. Het concours zal spannende solo-optredens bevatten. Naast de competitie dient Merci Maestro als platform voor culturele uitwisseling. Deelnemers krijgen de kans om contacten te leggen met hun collega's en een solide basis te leggen voor een succesvolle carrière in de muziekwereld.

We moedigen jonge pianisten aan om deze ongelofelijke kans te grijpen om deel uit te maken van Merci Maestro 2025. Ga met ons mee op deze muzikale reis die grenzen overschrijdt en de wereld inspireert door middel van de taal van muziek. Blijf op de hoogte van updates en aankondigingen over de aanmeldingsprocedure, het wedstrijdschema en de juryleden. Bedankt voor je passie voor muziek en je toewijding aan de piano. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in Merci Maestro 2025, waar de volgende generatie pianisten schittert.

Met vriendelijke groeten,

Nataliya Chepurenko

Artistiek directeur en oprichter van het Concours