Jury 2022

Opgericht op initiatief van de Tsjaikovski Muziekschool in Brussel en met de steun van invloedrijke persoonlijkheden uit de muziekwereld.

Nataliya Chepurenko (België)

Voorzitter van de jury, artistiek directeur en oprichter van de wedstrijd "Merci, Maestro!". Master in Piano Performing, Teaching and Chamber Music afgestudeerd aan het Tchaikovsky Conservatorium in Kiev, Oekraïne; het Koninklijk Conservatorium van Luik en het Koninklijk Conservatorium van Brussel, België. Nationaal voorzitter van de WPTA België (World Piano Teachers Association voor België), lid van de EPTA (European Piano Teachers Association). Gedurende verschillende jaren hoofdpianist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en " Brussels International Ballet School ", gastpianist bij vele internationale balletgezelschappen. Jurylid van verschillende internationale wedstrijden.


Giovanni Calabrese (Italië)

Voorzitter van de Vereniging voor Hoge Muziekcultuur "W. A. Mozart" en artistiek directeur van het Internationale Artistieke Centrum van de Middellandse Zee, van het Internationale Festival Artistieke Harmonieën en van het Internationale Concours voor Muziekuitvoeringen "Musicarte"; combineert lesgeven met een intense activiteit als organisator van evenementen en concerten en medewerkers van prestigieuze muziekverenigingen als Camerata Musicale Salentina (Lecce), Auditorium (Castellaneta - BA-), Kunst en Muziek (Ba).


Milana Chernyavska (Duitsland)

Klassiek pianiste, heeft internationaal gespeeld als soliste en kamermusicus, met een focus op hedendaagse muziek die ze ook opnam. Professor pianopraktijk aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Graz; professor aan de internationale Muziekacademie in Liechtenstein, jurylid van verschillende belangrijke muziekconcoursen. Behaalde prijzen op nationale en internationale concoursen, zoals de eerste prijs op het Mykola Lysenko Internationaal Muziekconcours in Kiev, een gouden medaille op het Vladimir en Regina Horowitz Concours, de eerste prijs op het Internationaal Pianoconcours "Pierre Lantier" in Parijs, en de derde prijs op het internationale kamermuziekconcours Vittorio Gui Prize in Florence.


Yannick van de Velde (België)

Professor piano uitvoering aan het Conservatorium Grand Duchee in Luxemburg en de Akademie für Tonkunst Darmstadt. Finalist van het Busoni Concours in Bolzano, Italië (2015), "Prix d'Argent" en Publieksprijs in de Piano Campus Competition in Parijs, en eerste prijs in de Nany Phillepart Foundation Competition. Trad op over de hele wereld: de Philharmonie van Berlijn, het Akropolis Museum in Athene, Lincoln Center in New York, Centrum voor Schone Kunsten en studio 4 van Flagey in Brussel, Casa da Musica in Porto, Palacio de Festivales in Santander.


Lubov Aroutiounian (België)

Professor piano aan de Tsjaikovski Muziekschool, jurylid bij verschillende internationale concoursen. Afgerond Superieur Nationaal Conservatorium Tsjaïkovski van Moskou. Concerten en festivals in talrijke landen in Europa en Noord-Amerika: Wiener Konzerthaus in Oostenrijk, Salle Cortot in Parijs, concertzaal van het Tsjaïkovski Conservatorium van Moskou en Paleis voor Schone Kunsten van Brussel. Projecten met het Nationaal Orkest van België, Moravia (Tsjechische Republiek) en Kamerorkest van Praha. Begeleider van gerenommeerde concoursen zoals de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België, en de Internationale Wedstrijd Yehudi Menuhin in het Verenigd Koninkrijk.


Herman De Vleeschhouwer (België)

Directeur van de Musica Mundi School; Ere-directeur van de Academie voor Muziek, Theater en Dans van Sint-Niklaas (Vlaanderen); Ere-voorzitter van VerDi, belangenvereniging voor kunstonderwijs op beleidsniveau; voormalig docent Muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent; Delegatieleider van het Internationaal Muziekschool Seminarie. In 2004 was hij stichtend lid van YoTaM (young talented musicians), een Vlaamse organisatie die talrijke jonge zeer begaafde musici opspoorde en begeleidde.


Michail Markov (Nederland)

Oprichter en voorzitter van de Stichting "Russische Muziektraditie in Nederland", artistiek leider van het Internationaal Pianoconcours voor jonge musici in Enschede (Nederland), pianodocent aan de Moskouse Gnessin Speciale School voor muzikaal begaafde kinderen; docent aan de pianoafdeling van het Conservatorium in Enschede; mede-oprichter van de speciale Jong Talenten pianoafdeling van dit Conservatorium. Gaf Master Classes op vele Internationale Muziek Festivals en Summer Schools in Nederland, USA, Mexico, Oostenrijk, Griekenland, Polen, Italië en Oekraïne. Jurylid in verschillende nationale en internationale pianoconcoursen in Nederland, Duitsland, België, Kroatië, Servië, Polen, Indonesië en anderen.


Olivier Roberti (België)

Internationaal vermaard pianist, concertist en pedagoog met talrijke opnames en headliners over de hele wereld. Professor piano aan het Conservatoire de Musique de Yerres (Frankrijk), artistiek directeur van de International Music Academy Switzerland (IMAS), oprichter en directeur van de Rencontres Musicales Internationales d'Enghien. Als voormalig docent aan het Conservatorium van Val d'Yerres (Grand Paris), leidt hij de Enghien Masterclasses, waar de grootste talenten bijeen worden gebracht die op zoek zijn naar verdere training bij prestigieuze meesters.