Jury 2023

Opgericht op initiatief van de Brussels International Music Academy met de steun van invloedrijke persoonlijkheden uit de muziekwereld.

Nataliya Chepurenko (België/Oekraïne)

Juryvoorzitter, oprichter, artistiek directeur en stichter van de wedstrijd "Merci, Maestro!". Oprichter, directeur, docent piano & kamermuziek van de "Brussels International Music Academy".

Oprichter, artistiek directeur, docent piano & kamermuziek van het festival&masetarlessen "Music Academy FORTE".

Master in Piano Performing, Teaching and Chamber Music afgestudeerd aan het Tsjaikovski Conservatorium in Kiev, Oekraïne; het Koninklijk Conservatorium van Luik en het Koninklijk Conservatorium van Brussel, België.

Nationaal voorzitter van de WPTA België (World Piano Teachers Association for Belgium), lid van de EPTA (European Piano Teachers Association).

Sinds verschillende jaren hoofdpianist van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en de "Brussels International Ballet School", gastpianist bij vele internationale balletgezelschappen. Jurylid van verschillende internationale wedstrijden.


Jean-Claude Vanden Eynden (België)

Professor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Op zestienjarige leeftijd behaalde hij de derde prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Trad vaak op in kamermuziekformatie met musici als José Van Dam, Augustin Dumay, Miriam Fried, Silvia Marcovici, Gérard Caussé, Michaela Martin, Walter Boeykens, Frans Helmerson, het kwartet Ysaÿe, het kwartet Melos en het kwartet Enesco.

Vanden Eynden was vaak jurylid bij internationale wedstrijden, vooral in de jury van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd. Hij was ook artistiek adviseur voor enkele festivals zoals in Stavelot.

Hij bouwde een solide carrière op als internationaal solist. Tegelijkertijd was hij professor aan de Koninklijke Muziekacademie van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij was ook artistiek directeur van het Center européen de maîtrise pianistique Eduardo Del Pueyo.


Tamara Kordzadze (Zwitserland)

Ze geeft les aan het conservatorium van Zürich en haar pianoklas telt meer dan 53 prijswinnaars van internationale en nationale pianowedstrijden.

Oprichter en voorzitter van "Vivace" - een vereniging die muzikaal getalenteerde kinderen en volwassenen in Georgia promoot en ondersteunt. 

Was medeoprichter, bestuurslid en hoofd internationale betrekkingen van de vereniging "Youth Classics" en de "International Music Week Montepulciano" van 2009 tot 2014. 

Het leiden van twee verenigingen, het succesvol werken aan meer dan 30 projecten en het helpen van meer dan 200 jonge musici heeft Tamara Kordzadze veel ervaring gegeven en uiteindelijk geleid tot de vereniging "Unite Classics" om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breder, nieuw publiek met innovatieve projecten.

Tamara is onderscheiden en heeft prijzen gewonnen - waaronder 1e prijzen - bij talrijke nationale en internationale pianoconcoursen.

.


Tatiana Kozlov (Israël)

Lid van de pianofaculteit van het Israëlische conservatorium in Tel - Aviv. Medeoprichter en art-director Scherzo international Piano Competition.

Geeft voortdurend les over de hele wereld in verschillende masterclasses: Elena Cobb Star Music Festival, Musicfest Perugia, Carmel Klavier International Piano competition. 

Master in Piano Performing, Teaching and Chamber Music afgestudeerd aan de Tchaikovsky National Academy of Music in Kiev, Oekraïne.

Toercarrière: optreden op diverse internationale festivals en concoursen in Litouwen, Polen, Nederland, Griekenland en België.

Jurylid in diverse pianowedstrijden


Yannick van de Velde (België)

Professor piano uitvoering aan het Conservatorium Grand Duchee in Luxemburg en de Akademie für Tonkunst Darmstadt.

Finalist van de Busoni Competition in Bolzano, Italië (2015), "Prix d'Argent" en Publieksprijs in de Piano Campus Competition in Parijs, en eerste prijs in de Nany Phillepart Foundation Competition.

Over de hele wereld opgetreden: de Philharmonie van Berlijn, het Acropolis Museum in Athene, Lincoln Center in New York, Paleis voor Schone Kunsten en studio 4 van Flagey in Brussel, Casa da Musica in Porto, Palacio de Festivales in Santander.