Openingsconcert

Het openingsconcert van de 8e Internationale Pianowedstrijd "Merci, Maestro!" 2024 zal plaatsvinden op 10 april 2024, 19:30, in Piano's Maene Brussel (Rue de l'Argonne 37, 1060 Bruxelles). Het concert zal worden gepresenteerd door ons geweldige jurylid, de grote pianiste uit Italië/Oekraïne, Prof. Olga Zdorenko.

Op het programma staan solopianowerken van Rameau, Schubert, Beethoven en Chopin.

Ticketprijs: 20 euro

*Deelnemer aan de wedstrijd: 10 euro

U kunt uw ticket HIER kopen

Over ons jurylid, pianiste, Prof. Olga Zdorenko:
Professor aan het Conservatorium van Frosinone (Rome). Artistiek directeur van de muziekvereniging "Angelica Costantiniana" in Rome.

Ze won vele internationale wedstrijden zoals "Carlo Zecchi" (Rome), "Classical Sanremo", "Sulmona Award." Ze won het concours "Walter Massaza" in Alessandria en ze ontving de O.Messiaen special award.

In 2000 studeerde ze met de hoogste cijfers af aan de Nationale Academie van Santa Cecilia en werd ze voorzitter van de pianoafdeling aan het Conservatorium Gesualdo da Venosa in Potenza (Italië, Basilicata).

Ze werkte samen met platenlabels als Brilliant Classics, Diapason, Movie Sound en produceerde haar eigen cd. Ze wordt altijd uitgenodigd op internationale festivals en heeft over de hele wereld opgetreden: Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Roemenië, Zwitserland, Griekenland, Spanje, België en Australië.

Sinds 2015 is ze de Vrouwe van de Ridders van Malta. Ze ontving een zilveren plaquette van de president van de Italiaanse Republiek en de gouden medaille van het Italiaanse Ministerie van Cultuur voor bijzondere verdiensten.